Author Topic: Cara install template  (Read 4603 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cakuza

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
Cara install template
« on: August 10, 2010, 02:00:58 AM »
mas kasih tutorialnya donk ... saya dah install Modx tapi bingung mau install Template, Modul dll..

please help.

MODx Revolution MODx Revolution 2.0.0-pl rev7212

masih newbie.
« Last Edit: August 10, 2010, 02:18:00 AM by cakuza »

Offline goldsky

  • tweets @_goldsky
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 345
  • Karma: +1/-0
  • Less is more
    • Virtudraft Intermedia Telematika
Re: Cara install template
« Reply #1 on: August 10, 2010, 08:09:10 AM »
ok,
sebentar lagi nanti saya bikin artikelnya, bersamaan dengan front-page situs ini.
Rico
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration. Thomas A. Edison
MODx is great, but knowing how to use it well makes it perfect!

Security, security, security! | Indonesian MODx Forum | MODx Revo's cheatsheets | MODx Evo's cheatsheets | IE 6 must die !

Author of Easy 2 Gallery 1.4.x, PHPTidy, spieFeed, FileDownload R, Upload To Users CMP, Inherit Template TV, LexRating, ExerPlan, Lingua, virtuNewsletter, Grid Class Key, SmartTag, prevNext

PING ME ON TWITTER @_goldsky

Offline crackers

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 166
  • Karma: +0/-0
Re: Cara install template
« Reply #2 on: August 10, 2010, 11:54:32 AM »
manzab........

Offline goldsky

  • tweets @_goldsky
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 345
  • Karma: +1/-0
  • Less is more
    • Virtudraft Intermedia Telematika
Re: Cara install template
« Reply #3 on: August 13, 2010, 03:25:21 AM »
kalo kepepet sama waktu, coba aja dibaca official documentation-nya di sini: http://rtfm.modx.com/display/revolution20/Home
Rico
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration. Thomas A. Edison
MODx is great, but knowing how to use it well makes it perfect!

Security, security, security! | Indonesian MODx Forum | MODx Revo's cheatsheets | MODx Evo's cheatsheets | IE 6 must die !

Author of Easy 2 Gallery 1.4.x, PHPTidy, spieFeed, FileDownload R, Upload To Users CMP, Inherit Template TV, LexRating, ExerPlan, Lingua, virtuNewsletter, Grid Class Key, SmartTag, prevNext

PING ME ON TWITTER @_goldsky

Offline lettoy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
Re: Cara install template
« Reply #4 on: February 03, 2012, 08:52:28 AM »
gan, ane mau buat website sederhana tp ane masih newbe neh untuk memakai MODx!!, btw ada tutor indonya gag yah?? makin bingung..  :'(

baca" tread di atas jg makin gag nyambung..hehe

thx n salam kenal ^^

Offline goldsky

  • tweets @_goldsky
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 345
  • Karma: +1/-0
  • Less is more
    • Virtudraft Intermedia Telematika
Re: Cara install template
« Reply #5 on: February 03, 2012, 10:26:42 AM »
sesederhana apa? nanti saya coba buatin tutorialnya.
Rico
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration. Thomas A. Edison
MODx is great, but knowing how to use it well makes it perfect!

Security, security, security! | Indonesian MODx Forum | MODx Revo's cheatsheets | MODx Evo's cheatsheets | IE 6 must die !

Author of Easy 2 Gallery 1.4.x, PHPTidy, spieFeed, FileDownload R, Upload To Users CMP, Inherit Template TV, LexRating, ExerPlan, Lingua, virtuNewsletter, Grid Class Key, SmartTag, prevNext

PING ME ON TWITTER @_goldsky

Offline raden92

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: +0/-0
    • Digital Agency Indonesia
Re: Cara install template
« Reply #6 on: April 18, 2018, 02:27:16 AM »
Kalau semisalkan hasil dari design buatan sendiri, cara masukin ke template web gimana htmlnya yang pasti yang mana ya? soalnya kadang ada yang nyasar ke body ada yang ke header, waktu itu saya punya client agen advertising dari jakarta dia penyedia jasa desain juga, buat logo gitu jadi kacau, makasih, saya bagian designnya tok gk paham htmlnya jadi nanya ::)
Design Agency Jakarta yang menyediakan Graphic & Packaging Design.

Offline goldsky

  • tweets @_goldsky
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 345
  • Karma: +1/-0
  • Less is more
    • Virtudraft Intermedia Telematika
Re: Cara install template
« Reply #7 on: April 24, 2018, 05:25:43 AM »
Kalau semisalkan hasil dari design buatan sendiri, cara masukin ke template web gimana htmlnya yang pasti yang mana ya? soalnya kadang ada yang nyasar ke body ada yang ke header, waktu itu saya punya client agen advertising dari jakarta dia penyedia jasa desain juga, buat logo gitu jadi kacau, makasih, saya bagian designnya tok gk paham htmlnya jadi nanya ::)

Prinsipnya simple, yang perulangan di setiap halaman, ya taronya di template, bro.
Kalo body, hanya untuk content.

Pastikan saja, bagi2 column-nya sesuai dengan placeholder-nya masing-masing
Rico
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration. Thomas A. Edison
MODx is great, but knowing how to use it well makes it perfect!

Security, security, security! | Indonesian MODx Forum | MODx Revo's cheatsheets | MODx Evo's cheatsheets | IE 6 must die !

Author of Easy 2 Gallery 1.4.x, PHPTidy, spieFeed, FileDownload R, Upload To Users CMP, Inherit Template TV, LexRating, ExerPlan, Lingua, virtuNewsletter, Grid Class Key, SmartTag, prevNext

PING ME ON TWITTER @_goldsky

 

term